Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Wij delen graag onze kennis en ervaring. Duik snel ons blog in en ontdek handige tips, ervaringen en het laatste nieuws van Wildschut Verzekeringen.

Hypotheek aanvragen in coronatijd: 5 vragen

De huizenmarkt lijkt gelukkig (nog) niet getroffen door de coronacrisis. Huizenprijzen blijven stijgen en huizen worden zelfs sneller verkocht dan een jaar geleden (gemiddeld wordt een huis nu binnen 29 dagen verkocht, vorig jaar was dat nog 42 dagen). Het aantal transacties ligt maar liefst 23% hoger dan het weekgemiddelde voor de coronamaatregelen. Dit blijkt uit cijfers van de NVM.

Samenwonen: samen verzekerd en samen betalen

Ga je samenwonen? Dan veranderen er een aantal geld- en verzekeringszaken. Want je deelt niet alleen een woning, maar ook de bijbehorende financiën. Check met deze lijst of jullie alles op orde hebben.

Inzicht in jullie geldzaken

Zet alle inkomsten en uitgaven op een rij om inzichtelijk te maken wat jullie per maand te besteden hebben. Betrek ook alle bezittingen en eventuele schulden in het overzicht. Dit kan 'ouderwets' met een huishoudboekje, maar er zijn ook diverse online versies beschikbaar om jullie uitgavenpatroon in kaart te brengen.

Bouw ik genoeg pensioen op?

De meeste mensen die in Nederland gewoond en gewerkt hebben, krijgen vanaf de pensioenleeftijd AOW. Als je in loondienst bent, bouw je naast de AOW waarschijnlijk ook werknemerspensioen op. Daarnaast heb je zelf misschien al wat opzij gezet of bepaalde regelingen getroffen. Maar hoe weet je nu of je na je pensioen genoeg inkomen hebt om de dingen die je graag wil (blijven) doen, te doen? We zetten de belangrijkste kosten waar je rekening mee moet houden op een rijtje.

Is schade aan je telefoon verzekerd?

Je smartphone gebruik je veel. Even onderweg iets opzoeken, een recept volgen tijdens het koken, even de tv-gids bekijken op de bank. Er zijn dus ook veel momenten dat hij zomaar uit je handen kan glippen. Na een val op de grond zit er al gauw een barst in het kwetsbare scherm. De kosten van dit soort reparaties zijn vrij hoog. Kun je de schade aan je smartphone bij je verzekering claimen?

Tips tegen woninginbraak

De zomer is een populair seizoen voor inbrekers. In de maanden juni, juli en augustus stijgt het aantal inbraken flink. Inbrekers zoeken de huizen uit waar een tijdje geen beweging plaatsvindt. Daarom geven we een aantal tips om je huis goed achter te laten als je op vakantie gaat.

Wat beïnvloedt de kosten van je autoverzekering?

Een WA-verzekering voor je auto is voor iedereen verplicht. Maar toch kan de een meer betalen dan de ander voor dezelfde verzekering. Hoe meer je verzekert, hoe meer je betaalt natuurlijk. Het voordeel is dat je dan bij schade in meer gevallen en in hogere bedragen uitbetaald wordt. Maar je wilt natuurlijk nooit meer voor je autoverzekering betalen dan nodig is.

Hoe zijn jouw zonnepanelen verzekerd?

Zonnepanelen zijn steeds populairder. In elke straat zie je ze tegenwoordig wel terug op het dak van huizen, op de schuur, garage of in de tuin. De aankoop van zonnepanelen is zeer waardevol. De aanschaf is even een grote investering maar de kosten verdien je binnen enkele jaren makkelijk terug. Zonnepanelen gaan jarenlang mee. Tenminste, dat is de bedoeling. Mocht er iets stuk gaan of stel dat ze gestolen worden, dan wil je natuurlijk dat ze goed verzekerd zijn. Maar wat geldt er precies voor de verzekering van zonnepanelen?

Autoschade bij winterweer, wat wordt er vergoed?

De kans op autoschade is in de winter 60% groter dan in de zomer. En in strenge winters is de kans op schade nog eens 30% hoger dan in zachte winters. De meeste schade wordt opgelopen wanneer het glad is door sneeuw en ijzel. Op dagen dat de temperatuur constant onder nul ligt komen er ongeveer 500 extra claims binnen bij de verzekeringskantoren dan normaal. Goede reden dus om je autoverzekering op orde te hebben zodat je hier aanspraak op kunt maken wanneer je schade oploopt.