Overslaan en naar de inhoud gaan

Hypotheekadvies

Wil je voor het eerst een huis kopen? Of heb je je oog laten vallen op een nieuwe woning en overweeg je te verhuizen? In beide gevallen is goed hypotheekadvies heel waardevol.

Wildschut Verzekeringen geeft in samenwerking met WHC Hypotheken onafhankelijk hypotheekadvies. We luisteren naar je wensen en analyseren je huidige situatie. Vervolgens kijken we welke hypotheek daar het beste bij past. Samen zoeken we naar de hypotheek die de meest gunstige voorwaarden biedt tegen de scherpste prijs.

Met hypotheekadvies van Wildschut Verzekeringen weet je precies:

  • Wat je maximale hypotheek is
  • Wat je maandlasten zijn
  • Hoe je kunt besparen op je maandlasten
  • Welke hypotheekvorm het meest ideaal voor je is
  • Bij welke hypotheekaanbieders je het beste terecht kunt
  • Of het interessant is om over te stappen naar een andere aanbieder
  • Of je je hypotheek kunt verhogen, bijvoorbeeld voor een verbouwing
  • Of je je hypotheek kunt meeverhuizen naar een nieuwe woning
  • Etc.

We zoeken dus niet alleen naar de goedkoopste hypotheek, maar geven je vooral goed advies zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe gaan we te werk?

Hoe wij precies te werk gaan en welke kosten wij rekenen voor hypotheekadvies lees je in ons dienstverleningsdocument hypotheekaanvraag.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Ons hypotheekadvies is geheel onafhankelijk. Maak het jezelf makkelijk en profiteer van onze ruime ervaring en persoonlijke sfeer. Bel 030 - 293 48 47 of loop binnen bij één van onze vestigingen.

Veelgestelde vragen

Wat is rentemiddeling?

Met rentemiddeling kun je je hypotheekrente verlagen. Dat betekent wel dat je hypotheek ‘opengebroken’ moet worden omdat je rentevaste periode nog loopt. Een groot aantal banken brengt hierbij een boeterente in rekening, waardoor je een deel van je voordeel van de rentemiddeling weer verliest. Betaal je momenteel een hoge hypotheekrente? Laat ons dan berekenen of rentemiddeling voor jou voordelig is.

Wanneer kom ik in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie?

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt extra zekerheid. Je krijgt vaak een lagere rente en mocht je je hypotheeklasten niet meer op kunnen brengen, dan biedt NHG hiervoor een vangnet. Om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, moet je aan alle voorwaarden voldoen die NHG opgesteld heeft.

Per 1 januari 2018 is er een kostengrens van € 265.000. Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen stijgt de NHG-kostengrens naar maximaal € 280.900. 

Wij toetsen graag voor je of je aan de voorwaarden voor Nationale Hypotheek Garantie voldoet.