Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvaartverzekering

Wij geven je graag
antwoord op al je vragen.

Hoe zou jij willen dat je uitvaart eruitziet? Bij Wildschut verzekeringen vertalen we jou ideeën over je uitvaart in een kostenoverzicht. Als je de kosten van je begrafenis of crematie niet zelf kunt dragen, is een uitvaartverzekering een goede uitkomst. Wildschut Verzekeringen helpt je graag bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering.

Waarmee kunnen we je helpen?

Er zijn verschillende manieren om je uitvaart te verzekeren. Wildschut Verzekeringen helpt je om de uitvaartverzekering te kiezen die het beste bij jouw wensen past. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek bespreken we de volgende opties:

  • Naturaverzekering: de verzekeraar regelt alles volgens bepaalde standaarden
  • Combinatieverzekering: de verzekeraar regelt alles maar wel met iets meer dan de standaarddiensten
  • Kapitaalverzekering: je nabestaanden regelen de uitvaart naar eigen invulling
  • Natura sommenverzekering: kosten kunnen worden gedeclareerd bij de verzekeraar

Veranderingen

Nadat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten kan er nog veel veranderen. Misschien kijk je na een aantal jaren anders tegen je uitvaart aan of is je financiële situatie veranderd. Wildschut Verzekeringen kan op elk moment samen met jou bekijken of je uitvaartverzekering nog wel passend is.

Veelgestelde vragen

Ben ik altijd vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen?

Bij een natura sommenverzekering en een kapitaalverzekering heb je altijd alle vrijheid om zelf te bepalen welke uitvaartverzorger je jouw uitvaart in handen wil geven. Bij de naturaverzekering en de combinatieverzekering is deze vrijheid vaak beperkt. Vraag ons daarom naar de voorwaarden voordat je voor een bepaalde uitvaartverzekering kiest.

Valt een begrafenis of crematie in het buitenland binnen mijn verzekering?

Een uitvaart in het buitenland brengt veel extra kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de reiskosten en de kosten van de uitvaart ter plaatse. Daarom valt een begrafenis of crematie in het buitenland buiten je standaarddekking. Deze extra kosten kun je echter apart meeverzekeren. Vraag ons naar de voorwaarden.

Valt een uitvaartverzekering ook onder de vermogensrendementsheffing (box 3 Wet inkomstenbelasting)?

Als het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering(en) niet meer bedraagt dan het door de Belastingdienst vastgesteld bedrag per verzekerde, is de waarde van de uitvaartverzekering vrijgesteld voor de vermogensrendements-heffing in box 3. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast.