Overslaan en naar de inhoud gaan

Risicoanalyse

Ondernemen betekent risico’s nemen. Maar weet je welke risico’s je onderneming loopt? En als een scenario werkelijkheid wordt, is je bedrijf dan bestand tegen de (financiële) gevolgen? Wildschut Verzekeringen helpt je bij het in kaart brengen van de risico’s. Vervolgens kiezen we samen voor de beste aanpak om je tegen deze risico's te beschermen.

Ken de risico's van je onderneming

Een productieproces dat stil komt te liggen, brand, fraude, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van je werknemers, reputatieschade: het kan allemaal enorme financiële consequenties hebben voor je bedrijf. Met een risicoanalyse van Wildschut Verzekeringen weet je hoe hoog de directe schade is van deze risico’s, maar ook wat de gevolgschade is, bijvoorbeeld als je je verplichtingen niet na kunt komen.

Hoeveel risico wil je nemen? 

Met onze risicoanalyse kun je vervolgens slimme keuzes maken om je bedrijf te beschermen. Per risico kun je nu het volgende bepalen:

  • Is preventie mogelijk en welke maatregelen moet ik dan nemen?
  • Tot welk kostenniveau kan ik de risico's zelf dragen?
  • Welke risico’s wil ik verzekeren?
  • Hoe ga ik de risico’s en maatregelen monitoren?

Benieuwd hoeveel risico jouw bedrijf loopt?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een eerste afspraak (telefonisch of op locatie) is in veel gevallen kosteloos. Vaak kunnen we al een goede inschatting maken van de risico’s die u loopt en wat u kunt doen om die risico’s af te dekken.